"Clyde Shelton (Gerard Butler) jest przykładnym mężem i ojcem oraz uczciwym człowiekiem, którego żona i córka zostają brutalnie zamordowane podczas włamania do ich domu. Kiedy zabójcy zostają schwytani, sprawę dostaje głodny sukcesu prokurator z Filadelfii, Nick Rice (Jamie Foxx). Nick proponuje jednemu z podejrzanych złagodzenie wyroku w zamian za zeznania przeciwko wspólnikowi.
Mija dziesięć lat. Człowiek, który uniknął kary za morderstwo zostaje znaleziony martwy, a do winy bez wahania przyznaje się Clyde Shelton. Po czym bez ogródek uprzedza Nicka: albo ten naprawi błąd w systemie sprawiedliwości, przez który ucierpiała jego rodzina albo kluczowe osoby związane z tamtym procesem zginą."
W polskim tłumaczeniu tytuł filmu "Prawo zemsty" - tytuł mówi sam za siebie.
"If this is the kind of love that the old folks used to warn me about Man, I'm in trouble I'm in real big trouble I need y'all to do me a favor Someone please call 911 Tell them I just been shot down And the bullet's, in my heart And it's piercin' through my soul Feel my body gettin' cold..."
Ze trailera wygląda że to fajny film chyba go sobie obejrzę a kiedy to zrobię coś może skrobnę
#include <stdio.h> #include <windows.h> int main() { printf("OOO OOOO OOO\nOOO O O OOO"); printf("\nOOO O O OOO\nOOO O O OOO"); printf("\nOOO O O OOO\nOOO O O OOO"); printf("\nOOO O O OOO\nOOOOOO O O OOOOOO"); printf("\nOOOOOO OOOO OOOOOO"); system("pause>null"); return 0; }
Ostatnio właśnie obejrzałem, niestety z lektorem (ehh..), ale film świetny. Dobra gra aktorska (Foxx i Butler), chyba najlepszy film akcji jaki oglądałem w ostatnim czasie. Do tego trzyma w napięciu prawie do samego końca (choć końcówka to jak zwykle musi być amerykańska ). Śmiało mogę polecić jako dobry film sensacyjny
" uśmiecham się, wiem, że nie mam zawsze racji, a najlepsza zemsta to brak reakcji .. "
rozczarowałem się.... fabuła jakich wiele i ciągłe nieodparte przeczucie robienia filmu na siłę... koniec przewidywalny- generalnie nic o czym można chwilę pomyśleć i utkwi w głowie choćby na jeden dzień
Rav napisał(a):rozczarowałem się.... fabuła jakich wiele i ciągłe nieodparte przeczucie robienia filmu na siłę... koniec przewidywalny- generalnie nic o czym można chwilę pomyśleć i utkwi w głowie choćby na jeden dzień
Widocznie nie lubisz Butlera
"If this is the kind of love that the old folks used to warn me about Man, I'm in trouble I'm in real big trouble I need y'all to do me a favor Someone please call 911 Tell them I just been shot down And the bullet's, in my heart And it's piercin' through my soul Feel my body gettin' cold..."